Rosii cu orez
PrinteazaRosii cu orez din: rosii, orez, ceapa, ulei, sare, piper, ceapa verde, marar.
- 10 rosii bine coapte
- 12 linguri orez
- 2 legaturi ceapa
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
pentru servit:
- ceapa verde
- marar
Mod de preparare:
Se spală şi se golesc roşiile de miez, care se toacă mărunt.
Roşiile se presară cu sare si se întorc cu gura în jos, să se scurgă. In ulei se căleşte ceapa, apoi se adaugă orezul.
Se lasă 1-2 minute şi se pun 100 ml apă.
După ce s-a evaporat prima apă, se mai toarnă 100 ml apă. Se trage de pe foc după ce s-a evaporat si aceasta si se pun sare şi piper.
Se umplu roşiile cu amestecul de orez si se asază în vasul de copt, cu miezul de roşii tocat.
Se adaugă apă până la jumătatea roşiilor si se dau la cuptor. Se ornează cu ceapă si mărar.
Rosii cu orez
Pofta buna!