Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară din: fulgi de ovaz, lapte, dovleac, scortisoara, miere, nuci. Începeți ziua cu o notă caldă și confortabilă, savurând un bol de Terci de Ovăz. Această rețetă îmbină aromele bogate de toamnă cu beneficiile nutriționale ale ingredientelor sale, oferind un mic dejun sățios și reconfortant. Perfect pentru zilele răcoroase […]
Rosii cu oua de prepelita la cuptor
PrinteazaRosii cu oua de prepelita la cuptor din: roşii, ouă de prepeliţă, ulei, vin alb, sare, piper, ceapa verde.
Ingrediente:
- 6 roşii
- 4 ouă de prepeliţă
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- 2 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Roşiile se spală bine cu apă rece, apoi se şterg cu un şervet- de bucătărie. Intr-un vas termorezistent cu ulei se pun roşiile tăiate felii.
presară cu sare şi piper şi se dau la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Apoi, se scoate vasul de la cuptor, se pun ouăle şi se toarnă vinul. Se potriveşte gustul de sare şi piper încă o dată.
lasă vasul la cuptor pentru ca ouăle să se coacă, după care se scoate şi se ornează cu ceapă verde tocată mărunt.
Rosii cu oua de prepelita la cuptor
Pofta buna!
Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară
Ceai de mușețel cu gălbenele din: flori de musetel, flori de galbenele, apa, miere. Ceaiul de mușețel este apreciat de secole pentru proprietățile sale relaxante și antiinflamatorii, fiind folosit în mod tradițional pentru a calma nervii și a îmbunătăți somnul. Adăugarea gălbenelelor în acest ceai nu numai că intensifică aroma florală, dar și aduce beneficii […]