Rosii pasate

Printeaza

Rosii pasate

Se spală cca 20 kg roşii, apoi se scot cotoarele, într-un vas mai larg se pune apa la fiert până dă în clocot, apoi se adaugă prima porţie de roşii. Se lasă până crapă coaja (înjur de 10-15 minute). Se scot cu spumieră şi se adaugă altele până la terminarea tuturor roşiilor. ■ Se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. Se mărunţesc la robot, apoi se toarnă într-un vas adânc, care se pune la fiert până scade cam 1-2 degete. Se potriveşte de sare şi de zahăr după gust. ■ Se toarnă pasta de roşii în borcane sau în sticle, apoi se fierb la bain-marie cca 2 ore. Se lasă în vas până se răcesc, apoi se depozitează în cămară. Ţin foarte bine şi 3-4 ani.

Mod de preparare:

Se spală cca 20 kg roşii, apoi se scot cotoarele, într-un vas mai larg se pune apa la fiert până dă în clocot, apoi se adaugă prima porţie de roşii. Se lasă până crapă coaja (înjur de 10-15 minute). Se scot cu spumieră şi se adaugă altele până la terminarea tuturor roşiilor.

 

 

Se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.

Se mărunţesc la robot, apoi se toarnă într-un vas adânc, care se pune la fiert până scade cam 1-2 degete.

Se potriveşte de sare şi de zahăr după gust.

Se toarnă pasta de roşii în borcane sau în sticle, apoi se fierb la bain-marie cca

2 ore. Se lasă în vas până se răcesc, apoi se depozitează în cămară. Ţin foarte bine şi 3-4 ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.