Rosii prajite cu parmezan si busuioc
PrinteazaO reteta simpla de rosii prajite cu sare, condimente, parmezan, unt, sare, busuioc sau oregano si putin patrunjel tocat.
- roşii
- sare
- condimente
pentru sosul de pesmet
- o lingură de parmezan ras
- un sfert de cană de pesmet cu unt
- un vârf de cuţit de sare
- un sfert de linguriţă de busuioc sau oregano
- o linguriţă sau două de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se decupează câte un căpăcel din roşii şi se taie în două (cruce). Se poate tăia şi o felie de pe fund, pentru ca roşiile să stea în picioare. Miezul căpăcelelor se taie cubuleţe şi se pune într-un vas.
Se taie din loc în loc roşiile şi se sărează. Se amestecă cubuleţele de roşii cu sarea şi busuiocul. Se adaugă pătrunjelul şi brânza rasă. Se presară pesmetul.
Această compoziţie se pune peste roşii, apoi se ţin în frigider timp de 24 de ore. înainte de servire, se aşază într-o tavă şi se ţin în cuptor (350°C) timp de 8-10 minute.
Rosii prajite cu parmezan si busuioc
Poftă bună!
Interesanta reteta asta cu rosii si parmezan, nu am mai incercat rosii prajite!