Rosii proaspete umplute cu legume
PrinteazaRosii proaspete umplute cu legume din: rosii, ulei, cimbru, ardei, dovlecel, usturoi, ceapa, sare, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 8 roşii mari
- sare
- piper
- două linguri cu ulei de măsline
- cimbru
- oregano
- 2 ardei graşi
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri cu parmezan ras
- 4 linguri cu seminţe de susan
Mod de preparare Rosii proaspete umplute cu legume:
Spală roşiile, taie-le capac şi scobeşte-le cu linguriţa. Sărează-le şi piperează-le.
Toacă mărunt dovlecelul, ceapa, usturoiul, ardeiul gras. Căleşte-le împreună într-o lingură cu ulei încins.
Când s-au înmuiat puţin, adaugă scobitura de roşii şi lasă 1 -2 minute pe foc
. Adaugă verdeaţa tocată mărunt şi potriveşte de sare şi piper.
Umple roşiile cu amestecul ăsta şi dă-le la cuptor, într-o tavă termorezistentă, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute (după cât de groasă/tare e roşia).
Presară parmezan şi susan, lasă un pic în cuptor şi serveste.
Pofta buna!