Rosii proaspete umplute cu legume

Printeaza

Rosii proaspete umplute cu legume din: rosii, ulei, cimbru, ardei, dovlecel, usturoi, ceapa, sare, piper, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 8 roşii mari
  • sare
  • piper
  • două linguri cu ulei de măsline
  • cimbru
  • oregano
  • 2 ardei graşi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri cu parmezan ras
  • 4 linguri cu seminţe de susan

 

Mod de preparare Rosii proaspete umplute cu legume:

Spală roşiile, taie-le capac şi scobeşte-le cu linguriţa. Sărează-le şi piperează-le.

Toacă mărunt dovlecelul, ceapa, usturoiul, ardeiul gras. Căleşte-le împreună într-o lingură cu ulei încins.

Când s-au înmuiat puţin, adaugă scobitura de roşii şi lasă 1 -2 minute pe foc

. Adaugă verdeaţa tocată mărunt şi potriveşte de sare şi piper.

Umple roşiile cu amestecul ăsta şi dă-le la cuptor, într-o tavă termorezistentă, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute (după cât de groasă/tare e roşia).

Presară parmezan şi susan, lasă un pic în cuptor şi serveste.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.