Rosii la saramura din: rosii, sare. Roşiile la saramură sunt foarte bune in ciorbe şi tocăniţe cu legume sau cu carne. De asemenea, se pot folosi cu succes la pizza sau sosuri. Ingrediente: un kg rosii mici, foarte bine coapte sare Mod de preparare: Se spală roşiile şi li se scot doar […]
Rosii in saramura la borcan
PrinteazaRosii in saramura din: rosii, sare.
- rosii
- sare
Mod de preparare:
Rosiile mici, cărnoase, foarte tari, se curăţă de codiţe, se spală şi se aşează pe o sită ca să se scurgă bine apa.
Când s-au zvântat, se înţeapă cu o scobitoare, de trei-patru ori fiecare, pentru a le pătrunde saramura şi se aşează în borcane, cu grijă, fără a le încdesa.
Se prepară o saramură dintr-o lingură rasă de sare la un litru de apă şi se lasă pe foc până ce clocoteşte.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se toarnă peste roşii.
Borcanele se închid cu folie adezivă.
Se ţin la bain-marie, în prima zi, 25 minute, iar a doua zi, 10 minute.
Pofta buna!
poate iti place si :
Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura)
Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura) din: saramura, usturoi, hrean, marar, frunze de visin. Ingrediente: 5 l saramura 30 g usturoi 50 g hrean 100 g marar 100 g frunze de visin Mod de preparare: Castravetii sau gogonelele verzi se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o […]
Rosii murate cu chili si curry
Rosii murate cu chili si curry din: roşii galbene şi roşii, zahăr, oţet de mere, apă, boabe de muştar, curry pudră, boia, chili, ceapa, piper roşu, conservant. Ingrediente: 1,5 kg de roşii galbene şi roşii 2 linguri zahăr 300 ml de oţet de mere 800 ml apă 1 lingură de boabe de muştar 1 linguriţă de […]
Pofta buna!