Rosii uscate pentru saramura din: rosii. Ingrediente: roşii Pentru copt: hartie pergament tava mare tifon Mod de preparare: Alegi roşii bine coapte, pe care le speli şi le ştergi, într-o tavă mai mare pui hârtie pergament, apoi aşezi roşiile, una lângă alta. Cele mici le laşi întregi, cele mari le tai pe jumătate. Acoperi […]
Roşii în saramură condimentată
PrinteazaRoşii în saramură condimentată din: rosii, radacina de telina, radacina de hrean, ardei iute, usturoi, zahar, marar, pikant fix, sare grunjoasa.
Ingrediente:
- 2 kg rosii
- 1 radacina mare de telina
- 1 radacina de hrean
- 1 ardie iute
- 2 capatani mari de usturoi
- zahar
- 1-2 tulpina uscata de marar
- 1 plic pikant fix dulce acrisor
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Alegi roşii mai mici, de preferinţă lunguieţe şi nu exagerat de coapte.
Speli roşiile, ardeiul şi rădăcinile de hrean şi de ţelină curăţate.
Tai ţelina în rondele groase de 1 cm, iar hreanul în 4 bastonaşe subţiri, pe lungime. Cureţi usturoiul.
Fierbi 3 litri de apă cu o lingură de sare şi zahăr la fiecare litru de apă, iar după câteva clocote, stingi focul şi pui conţinutul plicului de Pikant fix.
Intr-un borcan cu volumul de 5 litri, aşezi roşiile, feliile de ţelină, bastonaşe de hrean, rondele de ardei iute şi căţei de usturoi.
La gura borcanului aşezi beţe de mărar.
Torni încet lichidul călduţ, închizi ermetic borcanul şi îl depozitezi în cămară.
Poţi să consumi roşiile după 3 săptămâni, acesta fiind timpul minim necesar pentru a se mura roşiile.
Roşii în saramură condimentată
Pofta buna!
Pofta buna!