Roşii in saramură
PrinteazaRosii in saramura din: rosii, sare, dafin, piper boabe, usturoi si apa.
- rosii
- sare
- dafin
- piper boabe
- usturoi
- apa
Mod de preparare:
Alege roşii micuţe, spală-le şi înţeapă-le din loc în loc cu un ac sterilizat (trecut prin flacăra de la argaz) şi pune-le în borcane fără să le presezi.
Pe măsură ce umpli borcanele (cu gura mai largă) cu roşioare, presară câteva boabe de piper, 1 -2 frunze de dafin, 1 -2 căţei de usturoi feliaţi.
Toarnă deasupra, până la gura borcanului, apă plată (sau apă fiartă şi răcită) şi închide ermetic.
Aşază borcanele într-o cratiţă mai înaltă (nu înainte de a acoperi fundul acesteia cu hârtie de ziar sau cârpe din bumbac) şi umple-o cu apă.
Pune pe foc şi las-o jumătate de oră din momentul în care începe apa să fiarbă.
Stinge focul şi înfăşoară cratiţa cu ceva 3 gros care să reţină cât mai mult timp căldura.
Roşii in saramură
Pofta buna!