Rosii cu spanac
PrinteazaRosii cu spanac din: spanac, suc de rosii, ulei, ceapa, nuci, lamaie, sare, piper.
- 1 kg spanac
- 2 linguri suc de roşii
- 1 cănită ulei de măsline
- 1 ceapă mare
- 6 linguri nuci tăiate
- 3 lămâi
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Spanacul se spală bine sub mai multe jeturi de apă rece, se taie fideluţă, şi se lasă la scurs. Se sărează şi se căleşte într-un vas cu ulei încins.
Se scoate şi se lasă la scurs. Ceapa se căleşte separat şi se toarnă peste spanac. Se adaugă suc de lămâie, suc de roşii şi piper şi se amestecă bine. Se pune nuca prăjită anterior şi se completează vasul cu câtă apă este nevoie.
Se lasă la foc mic până ce spanacul fierbe bine.
Se serveşte rece, cu ceapă tăiată fin.
Pofta buna!