Rosii umplute cu orez basmati din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc. Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez basmati 1 ceapa ulei patrunjel sare oregano busuioc Mod de preparare: Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza pulpa. Rosiile ramase opareste-le, […]
Rosii umplute cu ardei gras si telina
PrinteazaRosii umplute cu ardei gras si telina din: rosii, telina, ardei grasi, sare, piper, patrunjel, arpagic, usturoi, smantana, mustar, sare.
Ingrediente:
- 4 rosii tari si bine coapte
- 2 teline mici
- 2 ardei grasi
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
pentru sos:
- 3-4 bucati arpagic
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri smantana degresata sau iaurt
- 1 lingurita mustar
- sare
Mod de preparare:
Speli roşiile, le tai câte un căpăcel şi le îndepărtezi miezul.
Le presari în interior cu puţină sare şi le laşi să se scurgă aşezându-le cu tăietura în jos. Cureţi arpagicul şi usturoiul.
Tai mărunt arpagicul şi frunzele de pătrunjel. Zdrobeşti usturoiul.
Le încorporezi în amestecul de smântână şi muştar şi sărezi sosul după gust. Cureţi şi speli ardeii şi ţelina.
Tai ţelina în felii subţiri, apoi în fâşii înguste, ca tăiţeii. Procedezi la fel cu ardeii graşi. Amesteci legumele cu sosul şi umpli roşiile.
Decorezi cu frunzuliţe de pătrunjel.
Rosii umplute cu ardei gras si telina
Pofta buna!
Rosii umplute cu masline si ton
Rosii umplute cu masline si ton din: ton, rosii, masline, ceapa, telina, mar, maioneza, seminte. Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu 6 roşii mari 300 g murături asortate 1 ceapă mică 100 g rădăcină de ţelină 12 măsline negre 1 măr maioneză 12 boabe de strugure alb seminţe de floarea-soarelui Mod de […]
Pofta buna!