Rosii umplute cu bucati de carne de vita
PrinteazaRosii umplute cu bucati de carne de vita din: carne de vita, praf de usturoi, marar, orez, rosii, pasta de tomate, scortisoara, masline, ulei, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 900 g carne de vită
- 2 linguriţe praf de usturoi
- 4 liguri mărar proaspăt
- 1 cană orez fiert
- 8 roşii mai mari
- 250 g pastă de tomate
- 1 linguriţă scorţişoară
- măsline verzi
- ulei
- unt
- sare şi piper după gust
Mod de preparare Rosii umplute cu bucati de carne de vita:
Intr-o tigaie mică se înăbuşă nouă sute de grame de came de vită, tăiată felii, cu o linguriţă de sare şi o jumătate de linguriţă de piper, o linguriţă praf de usturoi (sau doi căţei de usturoi pisat), patru linguri de mărar proaspăt (sau o linguriţă de mărar uscat) în două linguri de ulei de salată.
Se lasă până se rumeneşte carnea şi se adaugă o cană de orez fiert, apoi se amestecă cu un mixer.
Se taie opt roşii mari, foarte tari, pe jumătate. Se apasă extremităţile şi se scoate pulpa cu o lingură.
Se umple roşia cu amestecul de came de vită obţinut anterior şi se închide.
Se topesc două linguri de unt şi două linguri de ulei într-o tigaie mare şi se înăbuşă roşiile, rotindu-le uşor, până se rumenesc pe toate părţile. Se scot roşiile din ulei şi se pun într-o caserolă sau o cratiţă.
Se amestecă două conserve (de 125 g) de pastă de tomate subţiată cu aceeaşi cantitate de apă (cât se poate lua în cele două conserve, goale) cu o linguriţă de sare, o linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de praf de usturoi.
Se toarnă sosul obţinut peste roşii şi se fierbe la foc mic, timp de zece- cincisprezece minute, până când sosul este gata.
Se scoate pe un platou de aproximativ treizeci de centimetri diametru şi se pun de jur împrejur roşii crude, tăiate felii groase.
Deasupra fiecărei felii, se pun măsline verzi.
Pofta buna!