Rosii umplute cu peste si nuci din: rosii, peste, nuci, branza, usturoi, sare, busuioc. Ingrediente: 4-6 roşii 1 conservă de peşte 4-6 nuci 2 linguri cu brânză telemea rasă 2-4 căţei de usturoi sare 8-10 frunze de busuioc Mod de preparare: Faceţi un amestec din: brânză telemea rasă, peşte spălat şi tocat mărunt, miez […]
Rosii umplute cu carne tocata si orez
PrinteazaRosii umplute cu carne tocata si orez din: rosii, carne tocata, praz, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, orez, ulei.
- 8 rosii
- 500 g carne tocata (amestec vita cu porc)
- 1 praz
- 1 ceapa tocata
- sare
- piper
- 1 legatura marar taiat
- 1 legatura patrunjel maruntit
- 1 mana orez spalat
- ulei
Mod de preparare:
Roşiile le speli, le tai un capac şi le cureţi de miez, pe care nu-l arunci, ci îl foloseşti ca sos.
Le aşezi la scurs cu gura în jos. Cureţi prazul de 1-2 straturi de foi, îl toci, numai partea albă, îl pui într-o strecurătoare şi-l speli sub jet de apă.
Laşi la scurs. Incingi uleiul, pui ceapa şi prazul, căleşti puţin şi adaugi orezul.
Pui şi carnea şi căleşti până când aceasta nu mai face spumă. Dai deoparte şi laşi la răcit.
Presari verdeaţa tocată şi potriveşti de sare şi piper.
Umpli roşiile cu amestecul de carne şi le acoperi cu căpăcelele.
Le aşezi într-un vas, torni deasupra sosul, dacă mai e cazul şi puţină apă fierbinte, şi dai la cuptor cel puţin o oră. Incerci dacă umplutura este fiartă şi opreşti focul.
Rosii umplute cu carne tocata si orez
Pofta buna!
poate iti place si:
Rosii umplute cu cruditati
Rosii umplute cu cruditati din: rosii, ceapa, malsine, telemea, otet, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 6 roşii mijlocii 6 fire de ceapă verde 20 de măsline fără sâmburi 200 g brânză telemea de oaie sau de capră 2 linguri cu oţet de mere 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu busuioc tocat sare piper 2 […]
Pofta buna!