Rosii umplute cu carne

Printeaza

Rosii umplute cu carne din: rosii, carne tocata, ceapa, mazare, ardei gras, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei, zahar,

Ingrediente:Rosii umplute cu carne

  • 10 roşii medii, tari
  • 1 kg carne tocată
  • 2 cepe medii
  • 1 legătură de ceapă verde (opţional)
  • 250 g mazăre proaspătă sau congelată
  • 3 ardei graşi roşii
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 3 linguri cu pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Spală roşiile şi scobeşte-le. Păstrează pulpa şi scurge zeama.

Pune în fiecare roşie câte o linguriţă cu zahăr (ajută la scăderea acidităţii).

Feliază ceapa uscată şi pe cea verde şi taie cubuleţe ardeii graşi.2 încinge o tigaie mare de teflon şi pune carnea, fără ulei.

Când carnea îşi pierde culoarea rozalie, adaugă uleiul şi ceapa.

Căleşte până ce devine translucidă. Adaugă usturoiul şi căleşte totul aproximativ minut.

Fierbe mazărea (dacă este proaspătă) şi adaug-o în tigaie, împreună cu ardeii tăiaţi cubuleţe, pătrunjelul tocat, pulpa de roşii păstrată şi pasta de tomate.

Potriveşte gustul de sare şi piper. Lasă la foc mic până ce amestecul scade şi se îngroaşă puţin.

Când compoziţia capătă consistenţa dorită, ia de pe foc şi lasă la răcorit. Umple roşiile scobite cu acest amestec şi serveşte.

 

Rosii umplute cu carne

Rosii umplute cu carne

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.