Rosii umplute cu carne
PrinteazaRosii umplute cu carne din: rosii, carne tocata, ceapa, mazare, ardei gras, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei, zahar,
- 10 roşii medii, tari
- 1 kg carne tocată
- 2 cepe medii
- 1 legătură de ceapă verde (opţional)
- 250 g mazăre proaspătă sau congelată
- 3 ardei graşi roşii
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 3 linguri cu pastă de tomate
- sare
- piper
- ulei
- zahăr
Mod de preparare:
Spală roşiile şi scobeşte-le. Păstrează pulpa şi scurge zeama.
Pune în fiecare roşie câte o linguriţă cu zahăr (ajută la scăderea acidităţii).
Feliază ceapa uscată şi pe cea verde şi taie cubuleţe ardeii graşi.2 încinge o tigaie mare de teflon şi pune carnea, fără ulei.
Când carnea îşi pierde culoarea rozalie, adaugă uleiul şi ceapa.
Căleşte până ce devine translucidă. Adaugă usturoiul şi căleşte totul aproximativ minut.
Fierbe mazărea (dacă este proaspătă) şi adaug-o în tigaie, împreună cu ardeii tăiaţi cubuleţe, pătrunjelul tocat, pulpa de roşii păstrată şi pasta de tomate.
Potriveşte gustul de sare şi piper. Lasă la foc mic până ce amestecul scade şi se îngroaşă puţin.
Când compoziţia capătă consistenţa dorită, ia de pe foc şi lasă la răcorit. Umple roşiile scobite cu acest amestec şi serveşte.
Rosii umplute cu carne
Pofta buna!