Rosii umplute cu ciuperci, ceapa si orez

Printeaza

Rosii umplute cu ciuperci, ceapa si orez din: rosii, ciuperci, ceapa, orez, paturnjel, ulei, margarina, sare, piper.

Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.

Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.

 

Ingrediente:Rosii umplute cu ciuperci

  • 10 roşii
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de orez
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • margarină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se taie un căpăcel, li se scoate miezul cu linguriţa şi se pun la scurs.

Ceapa se curăţă, se taie mărunt, se căleşte în ulei încins, se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii, se potri­veşte de sare şi piper.

Se lasă la fiert până scade apa. Se adaugă orezul spălat şi scurs, o ceaşcă de apă, verdeaţa tocată mărunt şi se lasă pe foc până fierbe orezul.

Cu această compoziţie se umplu roşiile, apoi se pun într-o tavă unsă cu ulei alături de miezul de roşii, o ceaşcă de apă şi o linguriţă de zahăr.

Pe fiecare roşie se pune o bucăţică de margarină şf se lasă la cuptor 15 minute. Se servesc presărate cu verdeaţă tocată mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cartofi cu ciuperci si ceapa

Ciuperci cu rosii

Ciuperci cu rosii din: ciuperci, ceapa, rosii, faina, untdelemn, sare, verdeata. Ingrediente: un kilogram ciuperci 4 cepe 10 roşii o linguriţă făină un pahar untdelemn sare verdeaţă   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se taie felii mai mari, se înăbuşesc in untdelemn, cu ceapa fin tăiată, se adaugă felii de roşii, verdeaţă, […]

 

Roşii umplute cu ciuperci

Rosii carnoase umplute cu ciuperci

Rosii carnoase umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, zeama de lamaie, untdelemn, sare, verdeata. Ingrediente: 8 roşii potrivite 500 g ciuperci zeamă de lămâie untdelemn sare verdeaţă   Mod de preparare: Se spală roşiile, se taie căpăcelul, se scobesc de seminţe, iar miezul se amestecă cu salata, de ciuperci şi se umplu roşiile. Salata de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.