Rosii umplute cu costita afumata si carne tocata
PrinteazaRosii umplute cu costita afumata si carne tocata din: carne tocata, rosii, ou, sare, piper, verdeata, costita afumata, faina, ulei, cimbru, maghiran, orez.
- 500 g carne tocata
- 12 rosii
- 1 ou
- sare
- piper macinat
- verdeata toata
- 100 g costita afumata
- 1 lingura cu faina
- 1 lingura cu ulei
- cimbru
- maghiran
- 4 linguri orez
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, le tăiaţi căpăcele, le goliţi de miez, le lăsaţi la scurs. într-un castron puneţi: carnea, oul, verdeaţă tocată, sare, piper măcinat, miezul de la 4 roşii, condimente şi orezul spălat.
Omogenizaţi şi umpleţi roşiile, pe care le puneţi într-o cratiţă cu gura largă, cu miez de roşii şi fâşii de costiţă între ele. Le acoperiţi cu căpăcelele lor. Puneţi apă caldă cât să le acopere şi fierbeţi 45 min la foc potrivit.
Inainte de a fi gata le adăugaţi un sos de făină şi mărar tocat. Fierbeţi 10 min, apoi serviţi cu pâine proaspătă şi vin alb demisec.
Pofta buna!