Rosii umplute cu cruditati
PrinteazaRosii umplute cu cruditati din: rosii, ceapa, malsine, telemea, otet, ulei, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 6 roşii mijlocii
- 6 fire de ceapă verde
- 20 de măsline fără sâmburi
- 200 g brânză telemea de oaie sau de capră
- 2 linguri cu oţet de mere
- 3 linguri cu ulei
- 1 linguriţă cu busuioc tocat
- sare
- piper
- 2 ardei capia sau 1 gogoşar
Mod de preparare Rosii umplute cu cruditati:
Spălaţi roşiile, tăiaţi rozete în jurul codiţelor şi goliţi-le de miez. Miezul tocat puneţi-l într-un castron adânc.
Peste acesta puneţi ceapa tocată – partea albă şi cea verde, măslinele fară sâmburi, rupte bucăţi, brânza tăiată cubuleţe, ardeiul tăiat felii subţiri, sare, piper, busuioc tocat, oţet şi ulei.
Amestecaţi cu o furculiţă de jos în sus, apoi umpleţi roşiile. Lăsaţi platoul la rece 30 minute, serviţi cu chifle proaspete, ca aperitiv.
Pofta buna!