Roşii umplute cu ardei copţi
PrinteazaRoşii umplute cu ardei copţi din: rosii, ardei copti, slanina afumata, franzela, oua, usturoi, unt, piper.
- 6-8 rosii mari
- 6 ardei copti
- 100 g slanina afumata
- 2 felii de franzela
- 2 oua fierte tari
- usturoi
- 2 linguri cu unt
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, tăiaţi căpăcelele, goliţi de miez, lăsaţi să se scurgă.
Curăţaţi ardeii de coajă şi seminţe, îi tăiaţi fâşii subţiri, îi amestecaţi cu: slănina tocată, 3 miezuri de roşii, pâinea muiată în apă rece şi fărâmiţată, ouăle tocate, sare, piper şi usturoi tocat mărunt.
Umpleţi roşiile, puneţi deasupra bucăţele mici de unt, acoperiţi cu căpăcele, puneţi roşiile în formă unsă cu unt şi le ţineţi 15 min la foc iute în cuptor. Serviţi cu pâine, ca aperitiv.
Pofta buna!