Rosii umplute cu carne si orez
PrinteazaRosii umplute cu carne si orez din: carne, rosii, verdeata, ceapa, orez, ou, smantana, faina, sare, condimente.
- 500 g carne tocată
- 8-12 roşii mijlocii
- verdeaţă tocată
- 1 ceapă
- 3 linguri cu orez
- 1 ou
- 1 cană cu smântână
- 1 lingură cu făină
- sare
- condimente
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, tăiaţi căpăcele în jurul cozilor, scoateţi miezul şi lăsaţi-le la scursa cu faţa în jos cât faceţi amestecul de carne.
Amestecaţi carnea cu ceapa tocată, cu verdeaţă, pătrunjel ţelină, mărar, tocate împreună, miezul roşiilor mărunţit, orezul ales şi spălat, 1 ou, sare şi condimente. Omogenizaţi totul, apoi umpleţi roşiile cu acest amestec.
Aşezaţi roşiile umplute într-o cratiţă cu pereţi înalţi, acoperiţi-le cu apă caldă, fierbeţi la foc potrivit 30 min.
Faceţi un sos din faină, condimente, 2 linguri cu smântână şi mărar tocat, subţiaţi cu miez de roşii, adăugaţi în cratiţă.
Mai fierbeţi 15 min, trageţi cratiţa de pe foc, serviţi cu smântână şi pâine proaspătă.
Pofta buna!