Rosii umplute cu carne tocata
PrinteazaO reteta de rosii umplute cu carne tocata din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, ulei de masline, carne tocata, ou, pesmet, sare si piper.
- 6 roşii mari
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 fire cimbru
- 3 linguri ulei de măsline
- 400 g carne tocată
- 1 ou
- 1 lingură pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală roşiile şi se curăţă de co¬toare. Se taie căpăcelele. Se golesc roşiile de miez, care se pune deoparte, împreună cu sucul. Se toacă usturoiul, ceapa şi verdeaţa (pătrunjelul şi cimbrul).
Se incinge cuptorul la 200 C. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se calesc ceapa şi usturoiul; se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecand, până ce devine sfărâmicioasă. Se amestecă apoi cu ou, pesmet şi verdeaţă; se sărează şi se piperează.
Roşiile se umplu cu amestecul de carne şi se aşază deasupra căpăcelele; se pun într-o formă de sufleu unsă. De jur-împrejurul lor se repartizează pulpa de roşii, cu tot cu suc; se coc la cuptor cca 25-30 min. Se servesc cu garnitură de orez.
Rosii umplute cu carne tocata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rosii umplute cu carne tocata