Rosii umplute cu carne (varianta)
PrinteazaRosii umplute cu carne
- 500 g carne
- 10-12 roşii
- 1 ceapă
- 1 păhărel vin alb
- pătrunjel
- sare
- 1 ceaşcă smantană
- grăsime
- 5 lingurite orez
Mod de preparare:
Spălăm roşiile şi acolo unde a fost codiţa tăiem un căpăcel, care să se ţină într-o parte de roşie. Cu un cuţit scobim roşia. Ca să iasă mai uşor miezul, facem cu cuţitul o împunsătură, lateral, înspre varful roşiei, şi tăiem legăturile dintre miez şi coajă.
Ungem o tavă cu grăsime şi aşezăm în ea roşiile lipite una de alta, cu capacul răsturnat într-o parte. Presărăm cu foarte puţină sare. Tocăm carnea. Prăjim ceapa tăiată mărunt în grăsime fierbinte, adăugăm tocătură, sare, piper şi amestecăm prăjind bine, fără să se ardă. Apoi curăţăm miezul roşiilor de seminţe, îl tăiem în bucăţi şi cand tocătură este aproape prăjită, adăugăm miezul pătlăgelelor. Turnăm în tocătură puţină zeamă de rosii strecurată sau apă şi, cine doreşte, 1 pahărel de vin alb. Presărăm tocătură cu pătrunjel tocat.
Adăugăm orezul ales şi spălat, amesecăm bine şi umplem cu o lingură rosiile, lăsand loc să crească orezul. Turnăm deasupra restul de zeamă de roşii strecurată. Dacă este prea puţină zeamă, adăugăm apă. Inchidem căpăcelele rosiilor şi presărăm peste ele puţin pesmet.
Dăm tava la cuptor potrivit. Intr-o oră roşiile sunt fierte. Mancarea este gata cand sosul devine consistent. Dacă roşiile au prea multă zeamă, punem cratiţa pe plită, ca să scadă sosul încet.
Lăsăm mancarea să se odihnească puţin, scoatem roşiile cu o lingură într-o farfurie şi le servim la masă cu smantană sau numai cu sosul lor.
Pofta buna!
Sa fac si eu niste rosii umplute.