Rosii umplute cu ceapa si orez
PrinteazaRosii umplute cu ceapa si orez din: rosii, ceapa, orez, verdeata, ulei, faina,z ahar, sare.
- 10-12 roşii
- 3 cepe
- 1 cană orez
- 1 legătură verdeaţă
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Mod de preparare:
Roşiile, mai mari şi de mărimi cât mai apropiate, se spală bine. Fiecare roşie este apoi tăiată cu grijă, scofându-i-se câte un căpăcel în zona codiţei. Prin locul respectiv, cu ajutorul unei linguriţe, se scoate conţinutul moale, cu sâmburi, al roşiei, păstrându-se stratul mai consistent al pereţilor (o carcasă de roşie).
Miezul roşiilor este folosit la realizarea sosului.
In rest, prepararea roşiilor umplute cu orez se face exact ca în cazul ardeilor umpluţi cu orez.
La realizarea acestui preparat, un rol important îl are alegerea roşiilor, care trebuie să fie mai mari şi nu prea coapte, pentru ca să-şi păstreze forma şi consistenţa şi după preparare.
Ca variantă, menţionăm adăugarea câtorva ciuperci (tăiate mărunt şi înăbuşite în ulei) în orezul cu care se umplu roşiile.
Pofta buna!