Rosii umplute cu fasole verde
PrinteazaRosii umplute cu fasole verde din: fasole verde, rosii, piper, paine, branza, ulei.
- 150 g fasole verde
- 6 roşii mari sare
- piper alb măcinat
- miezul de la 3 felii de pâine
- 100 g brânză de burduf după gust
- 30 ml ulei pentru formă
Mod de preparare:
Tai roşiilor câte un căpăcel la partea dinspre codiţă şi, cu o linguriţă, le scoţi mijlocul pe care îl vei folosi la pregătirea altor reţete. Presari roşiile în interior cu sare şi le aşezi cu tăietura pe un şervet absorbant, să se scurgă.
Speli fasolea, o cureţi, o tai în bastonaşe, apoi o fierbi în apă uşor sărată. Amesteci brânza mărunţită cu fasolea tăiată cubuleţe, sare şi piper proaspăt măcinat.
Umpli roşiile, după care le pui căpăcelele, apoi le aşezi într-o formă termore-zistentă, în prealabil unsă cu unt.
Coci preparatul în cuptorul încălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Le poţi servi atât ca aperitiv cald, cât şi ca aperitiv rece.
Pofta buna!