Rosii umplute cu ficat

Printeaza

Rosii umplute cu ficat

Ingrediente:Rosii umplute cu ficat

  • 12 roşii frumoase
  • 250 g ficat de porc sau de pui
  • 3 chifle
  • 1 legătură ceapă
  • 50 g unt proaspăt
  • 2 linguri unt topit
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Alegi roşiile, le tai capacul şi le scobeşti înăuntru. Tai ficatul felii şi-l prăjeşti uşor în unt. Treci apoi ficatul prin maşina de tocat împreună cu 3 chifle, prăjeşti ceapa tăiată mărunt, o amesteci cu tocătura şi adaugi gălbenuşurile, untul proaspăt, albuşurile bă­tute spumă, sare şi piper după gust.

Cu această tocătură vei umple roşiile şi le vei aşeza în cratiţă. Peste fiecare roşie pui o bucăţică de unt şi dai la cuptor, la foc bun.

Miezul pe care l-ai scos de la roşii îl fierbi, îl treci prin sită şi-l torni peste roşii după ce s-au rumenit puţin. Inainte de a servi adaug 2-3 linguri smântână.

 

Pofta buna!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.