Rosii umplute cu ficat
PrinteazaRosii umplute cu ficat
- 12 roşii frumoase
- 250 g ficat de porc sau de pui
- 3 chifle
- 1 legătură ceapă
- 50 g unt proaspăt
- 2 linguri unt topit
- sare
- piper
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Alegi roşiile, le tai capacul şi le scobeşti înăuntru. Tai ficatul felii şi-l prăjeşti uşor în unt. Treci apoi ficatul prin maşina de tocat împreună cu 3 chifle, prăjeşti ceapa tăiată mărunt, o amesteci cu tocătura şi adaugi gălbenuşurile, untul proaspăt, albuşurile bătute spumă, sare şi piper după gust.
Cu această tocătură vei umple roşiile şi le vei aşeza în cratiţă. Peste fiecare roşie pui o bucăţică de unt şi dai la cuptor, la foc bun.
Miezul pe care l-ai scos de la roşii îl fierbi, îl treci prin sită şi-l torni peste roşii după ce s-au rumenit puţin. Inainte de a servi adaug 2-3 linguri smântână.
Pofta buna!
Pofta buna!