Rosii umplute cu ficatei de pui
PrinteazaRosii umplute cu ficatei de pui din: rosii, ficatei de pui, ou, paine, lapte dulce, ceapa, unt, sare, piper, smantana, ulei, busuioc verde, piper.
- 6 rosii
- 130 g ficatei de pui
- 1 ou
- 2 felii de paine
- 150 ml lapte dulce pasteurizat
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- sare
- piper negru macinat
- 2-3 linguri smantana
- 2 linguri ulei
- 2 fire busuioc
- piper boabe verde
Mod de preparare:
Speli roşiile, le tai câte un căpăcel şi le scobeşti cu o linguriţă. Le presari în interior cu puţină sare şi le laşi să se scurgă, cu gura în jos. înmoi pâinea în lapte. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în uleiul încins. Adaugi ficăţeii şi îi înăbuşi puţin.
Mixezi într-un bol ficăţeii răciţi, ceapa, smântână, pâinea stoarsă, gălbenuşul, sare şi piper după gust. Adaugi albuşul bătut spumă tare şi 3/4 din busuiocul fin mărunţit. Cu această compoziţie umpli roşiile.
Le aşezi într-o tavă, pui deasupra fiecăreia puţin unt şi le coci 20 de minute, la foc mediu. Fierbi la foc mic pulpa de roşii împreună cu boabele de piper verde. Cu 5 minute înainte de a scoate roşiile din cuptor, torni sosul de roşii. Serveşti roşiile calde, cu smântână şi busuioc.
Rosii umplute cu ficatei de pui
Pofta buna!