Rosii umplute cu ficatei de pui

Printeaza

Rosii umplute cu ficatei de pui din: rosii, ficatei de pui, ou, paine, lapte dulce, ceapa, unt, sare, piper, smantana, ulei, busuioc verde, piper.

Ingrediente:Rosii umplute cu ficatei de pui

  • 6 rosii
  • 130 g ficatei de pui
  • 1 ou
  • 2 felii de paine
  • 150 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 2 fire busuioc
  • piper boabe verde

 

Mod de preparare:

Speli roşiile, le tai câte un căpăcel şi le scobeşti cu o linguriţă. Le presari în inte­rior cu puţină sare şi le laşi să se scurgă, cu gura în jos. înmoi pâinea în lapte. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în uleiul încins. Adaugi ficăţeii şi îi înăbuşi puţin.

Mixezi într-un bol ficăţeii răciţi, ceapa, smântână, pâinea stoarsă, gălbenuşul, sare şi piper după gust. Adaugi albuşul bătut spumă tare şi 3/4 din busuiocul fin mărunţit. Cu această com­poziţie umpli roşiile.

Le aşezi într-o tavă, pui deasupra fiecăreia puţin unt şi le coci 20 de minute, la foc mediu. Fierbi la foc mic pulpa de roşii împreună cu boabele de piper verde. Cu 5 minute înainte de a scoate roşiile din cuptor, torni sosul de roşii. Serveşti roşiile calde, cu smântână şi busuioc.

Rosii umplute cu ficatei de pui

Rosii umplute cu ficatei de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.