Roşii umplute cu humus

Printeaza

Roşii umplute cu humus

Roşii umplute cu humus

Ingrediente:

  • 3 conserve cu boabe de năut
  • 8 roşii
  • 100 ml smântână
  • un morcov
  • un cartof
  • o jumătate de ţelină
  • un ardei capia
  • un fir de praz
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • mărar
  • salată verde
  • iaurt
  • lapte bătut

Preparare:

Morcovul, ţelina şi cartoful se curăţă de coajă şi se fierb. Se scot din apă, se lasă să se răcească puţin, apoi se pasează. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se împarte în două.

Boabele de năut se scot din conservă, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Se pun într-un blender împreună cu smântână şi se pasează. Se adaugă legumele pasate, partea verde de la praz, sarea şi trei linguri de ulei, se adaugă ardeiul capia curăţat şi tăiat în cubuleţe.

Se mixează, se pune într-un cas­tron, se acoperă cu folie de plas­tic şi se lasă la rece 30 de minute. Roşiile se spală, li se taie câte un căpăcel şi se golesc în inte­rior. Se presară sare, se întorc cu gura în jos şi se lasă să se scurgă.

Se umplu cu pasta de năut, se presară mărar şi se servesc. Smantana se poate inlocui cu iaurt sau cu lapte batut.

Roşii umplute cu humus

Roşii umplute cu humus.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place foarte mult humusul. O sa fac si eu rosii umplute cu humus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.