Roşii umplute cu măsline

Printeaza

O reteta de rosii umplute cu masline din: rosii proaspete, rosii uscate, masline, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, orez, capere, sare si piper.

Ingrediente:Roşii umplute cu măsline

  • 8 roşii proaspete
  • 60 g roşii uscate conservate în ulei
  • 50 g măsline fără sâmburi
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 fire busuioc
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 g orez fiert
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile şi i se taie fiecă­reia câte un căpăcel. Se golesc de miez şi se toacă pulpa. Se lasă să se scurgă roşiile uscate de ulei, apoi se taie cuburi. Se toacă măs­linele. Se toacă ceapa şi usturoiul.

Se curăţă busuiocul, iar jumătate din cantitatea de frunze se toacă. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se călesc într-o lingură de ulei ceapa, usturoiul şi busuiocul tocat; se adaugă bucăţelele de roşii. Se lasă să dea în fiert. Se adaugă orezul, măslinele şi caperele, sare şi piper.

Roşiile golite de miez se umplu cu acest amestec şi se aşază într-o tavă unsă; se pun căpăcelele peste roşii şi se coc la cuptor timp de cca 25 min. Se ornează cu restul de busuioc şi se stropesc cu restul de ulei.

Roşii umplute cu măsline

Roşii umplute cu măsline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.