Rosii umplute cu mei si branza

Printeaza

Rosii umplute cu mei si branza din: mei decorticat, telemea, cascaval, ciuperci, verdeata, ceapa, ulei si rosii.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_mei_si_branza

  • 1 cană de mei decorticat
  • 100 g telemea
  • 100 g caşcaval
  • 100 g ciuperci felii conservate în saramură
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1 ceapă de dimensiune mijlocie
  • 2 linguri ulei
  • 6-8 roşii de dimensiune medie

 

Mod de preparare:

Pui la fiert meiul împreună cu 3 căni de apă, la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute, timp în care amesteci mereu, având grijă să nu se lipească boabele de baza vasului.

Intre timp, tai câte un căpăcel roşiilor şi scoţi miezul cu o linguriţă. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Tai caşcavalul în cubuleţe, toci fin ciupercile şi verdeaţa, iar brânza o dai pe râzătoare.

Amesteci într-un bol aceste ingrediente, meiul scurs şi răcit, o parte din miezul roşiilor, sare şi piper după gust.

Umpli roşiile şi le dai la cuptor pentru 20-30 de minute, adăugând în tavă 250 ml apă. Din miezul de roşie rămas, faci un sos care poate condimenta roşiile umplute, dacă nu doreşti să le consumi ca atare.

 

 

Rosii umplute cu mei si branza

Rosii_umplute_cu_mei_si_branza

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.