Rosii umplute cu miez de paine
PrinteazaRosii umplute cu miez de paine din: rosii, franzela, usturoi, patrunjel, ulei, piper, sare.
- 8 roşii
- miezul de la 1/2 franzelă
- 3-4 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Se aleg 6 roşii mai mari, se taie un capac din zona cozii şi se curăţă cu grijă miezul, lăsând partea cărnoasă destul de groasă la fiecare roşie.
Separat, se toacă miezul de pâine şi se pune într-un castron (cratiţă mai mare); se adaugă miezul curăţat de la roşiile ce urmează să fie umplute şi încă două roşii tocate foarte mărunt (după ce au fost curăţate de coajă), usturoiul pisat, verdeaţa tocată, piperul şi sarea şi se amestecă bine.
Eventual, se mai adaugă puţină supă sau apă caldă, pentru a mai muia amestecul. Se obţine o pastă mai consistentă şi bine omogenizată.
Roşiile curăţate se umplu cu amestec şi se pun într-o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă) bine unsă. Deasupra lor se toarnă restul de ulei şi se pun la cuptor pentru 20-30 de minute.
Mâncarea este de post şi poate fi servită atât caldă, cât şi rece.
Reţeta poate constitui o sursă de inspiraţie şi pentru pregătirea altor umpluturi de post, sau chiar de dulce.
Pofta buna!