Rosii umplute cu orez
PrinteazaRosii umplute cu orez
- 10 roşii
- 1 lingură untură sau ulei
- 3 cepe
- 3 linguri orez
- 2 legături pătrunjel
- 1 legătură mărar
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem roşii mai mari, tăiem un căpăcel şi le scoatem miezul. Apoi punem într-o tigaie untură, ceapă tăiată mărunt şi lăsăm să se moaie ceapa.
Tăiem mărunt pătrunjel verde şi măirar. Adăugăm miezul roşiilor fără seminţe, sare, piper şi orez nefiert. Amestecăm totul bine şi adăugăm zeama de la roşii.
Aşezăm roşiile una lîngă alta într-o tavă, le umplem şi le presărăm cu pesmet. Turnăm deasupra lor puţină untură. Punem căpăcelele şi le dăm la cuptor.
După 40 minute mîncarea este gata.
Pofta buna!