Rosii umplute cu orez si busuioc
PrinteazaRosii umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata, ulei de masline, sare, ulei.
- 600 g rosii
- 50 g orez salbatic
- 1 ceapa
- 1/2 vanata
- ulei de masline
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Se căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7 minute şi se pune vânătă curăţată de coajă şi tăiată cubulete;
Se potriveşte de sare, se adaugă o cantitate de apă egală cu cantitatea de orez şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând continuu, 5-7 min;
Se taie roşiile în două, se scobesc şi se umplu cu orez, se pun în cuptorul încălzit la 1 80° C timp de 15-20 min;
Se decorează cu frunze de busuioc.
Rosii umplute cu orez si busuioc
Pofta buna!