Rosii umplute cu orez si ceapa
PrinteazaRosii umplute cu orez si ceapa din: rosii, orez, untdelemn, verdeata, piper, ardei, ceapa, sare, faina.
- 12 roşii potrivite pentru umplut
- 6-7 roşii mari pentru sos
- un pahar orez
- un pahar untdelemn
- 5 legături verdeaţă
- o linguriţă piper
- 3 ardei graşi
- 8 cepe
- sare
- o lingură făină
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie căpăcel, se scobesc de miez şi se umplu cu următoarea compoziţie:
Ceapa, curăţată, spălată, tăiată peştişori, se înăbuşă în untdelemnul încins împreună cu orezul, ales, spălat, zvântat, şi se lasă să înflorească pe jumătate, picurând câte puţină apă; se adaugă apoi felii de roşii, fară seminţe, felii subţiri de ardei, sare, piper, verdeaţă tăiată mărunt.
Se mai înăbuşă toate bine şi apoi se umplu roşiile. Roşiile umplute se aşează într-o tavă, punându-li-se căpăcelul deasupra. Apoi se toarnă şi feliile de roşii amestecate cu faină şi se dau la cuptor să scadă. După gust, se poate pune în sos o linguriţă de zahăr.
Se rumenesc bine şi se servesc reci.
Pofta buna!