Rosii umplute cu orez si ceapa

Printeaza

Rosii umplute cu orez si ceapa din: rosii, orez, untdelemn, verdeata, piper, ardei, ceapa, sare, faina.

Ingrediente:Rosii umplute cu orez si ceapa

  • 12 roşii potrivite pentru umplut
  • 6-7 roşii mari pentru sos
  • un pahar orez
  • un pahar untdelemn
  • 5 legături verdeaţă
  • o linguriţă piper
  • 3 ardei graşi
  • 8 cepe
  • sare
  • o lingură făină

 

Mod de preparare:

Se spală roşiile, se taie căpăcel, se scobesc de miez şi se umplu cu următoarea compoziţie:

Ceapa, curăţată, spălată, tăiată peştişori, se înăbuşă în untdelemnul încins împreună cu orezul, ales, spălat, zvântat, şi se lasă să înflorească pe jumătate, picurând câte puţină apă; se adaugă apoi felii de roşii, fară seminţe, felii subţiri de ardei, sare, piper, verdeaţă tăiată mărunt.

Se mai înăbuşă toate bine şi apoi se umplu roşiile. Roşiile umplute se aşează într-o tavă, punându-li-se căpăcelul deasupra. Apoi se toarnă şi feliile de roşii amestecate cu faină şi se dau la cuptor să scadă. După gust, se poate pune în sos o linguriţă de zahăr.

Se rumenesc bine şi se servesc reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.