Rosii umplute cu orez si ciuperci
PrinteazaRosii umplute cu orez si ciuperci din: rosii, ceapa, morcov, ciuperci, orez, ulei, sare, piper.
- 8 roşii coapte
- o ceapă
- un morcov
- 5 ciuperci proaspete
- 8 linguri orez
- 2 linguri ulei
- 200 ml borş sau apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se golesc de miez, se presară cu sare şi se lasă întoarse cu gura în jos. In ulei se călesc ceapa, morcovul şi ciupercile, toate tăiate mărunt.
Se adaugă orezul şi se mai lasă 5 minute după ce a scăzut amestecul cu ciuperci. Se umplu roşiile, se aşază într-un vas de cuptor, se pun căpăcelele roşiilor şi miezul pe lângă ele.
Se toarnă borşul sau apa şi se lasă la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!