Rosii umplute cu orez si mozzarella
PrinteazaRosii umplute cu orez si mozzarella din: rosii, mozzarella, orez, praz, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper si apa.
- 8 rosii
- 8 bile mici mozzarella
pentru garnitura:
- 8 linguri orez
- parte alba a unui praz
- 200 ml suc de rosii
- cateva fire de patrunjel
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 100 ml apa
Mod de preparare:
Roşiile se scobesc, se presară cu sare la interior şi se lasă cu gura în jos să se scurgă. Pentru garnitură, prazul se taie mărunt şi se căleşte într-o lingură de ulei. Când s-a înmuiat, se adaugă orezul şi se lasă 2 minute, amestecând mereu.
Apoi, se toarnă apă şi se fierbe până se evaporă. Se pun sare, piper, suc de roşii şi miezul tocat al roşiilor de umplut şi se continuă fierberea. Roşiile se umplu cu câte o bilă de mozzarella, se ung cu ulei şi se coc 20 de minute. Se servesc cu garnitură şi pătrunjel.
Rosii umplute cu orez si mozzarella
Pofta buna!