Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline
PrinteazaRosii umplute cu pastă de griş şi măsline
- 8 roşii
- 250 g griş
- 500 ml supă (din concentrat de legume)
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 100 g măsline negre
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Prepari o supă din 500 ml apă şi 2 cuburi de condiment. Pui grisul într-un castronel, apoi torni supa fierbinte şi laşi să se umfle timp de 10-15 minute. Intre timp, cureţi ceapa şi usturoiul, le toci, apoi le căleşti în ulei încins.
Adaugi grisul, potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci bine. Scoţi sâmburii măslinelor, le toci şi le adaugi în compoziţia de griş. Speli apoi roşiile, tai fiecăreia câte un căpăcel şi le scoţi miezul.
Le presari cu sare în interior şi le laşi 5-10 minute pe o farfurie să se scurgă, iar miezul rămas îl treci printr-o sită şi-l laşi deoparte. Umpli fiecare roşie cu pastă de griş şi le aşezi într-o cratiţă sau un vas termorezistent în care ai pus puţin ulei.
Torni peste ele miezul pasat şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. Când sunt gata presari verdeaţa tocată.
Poftă bună!