Rosii umplute cu peste si cuscus
PrinteazaRosii umplute cu peste si cuscus din: roşii, cuşcuş prefiert, ciuperci, măsline, fileuri de peşte (macrou), vin alb sec, piper, sare, ulei, marar.
Ingrediente:
- 8 roşii
- 50 g cuşcuş prefiert
- 250 g ciuperci
- 100 g măsline felii
- 500 g fileuri de peşte (macrou)
- 1 pahar vin alb sec
- piper
- sare
- ulei
- mărar
Mod de preparare:
Mărunţeşti fileurile de peşte, le acoperi cu vinul şi pui condimentele deasupra. Speli roşiile şi le scurgi le apă, apoi le tai câte un căpăcel şi, cu o linguriţă, extragi conţinutul.
Aşezi roşiile la scurs pe un grătar. Cuşcuşul opărit cu apă fierbinte îl pui într-un bol, adaugi măslinele, scurgi peştele de vin şi-l adaugi şi pe el, apoi presari mărarul tocat fin, sare şi piper.
Pui şi o parte din ciuperci tăiate mărunt şi amesteci totul bineţ după care pui cu linguriţa din compoziţie în roşii.
Aşezi roşiile într-o tavă, adaugi restul de ciuperci tăiate felii, miezul de la roşii tocat mărunt, sare, piper, ulei, puţină apă şi introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 25 de minute.
Poţi servi roşiile umplute cu smântână şi mărar tocat fin şi presărat pe deasupra.
Pofta buna!
Imi plac rosiile umplute!