Rosii umplute cu peste si sos de faina
PrinteazaRosii umplute cu peste si sos de faina
- 500 g roşii
- 1 conservă de 150 g de peşte în ulei
- 50 g usturoi pisat
- 1 lingură făină
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Tai din fiecare roşie câte un căpăcel şi cu o linguriţă scoţi miezul. Le ţii apoi câteva minute în apă fiartă, după care le iei, le pui pe un platou şi le umpli cu următoarea umplutură: scurgi uleiul din conserva de peşte, mărunţeşti bine peştele şi-l amesteci cu miezul de roşii.
Condimentezi cu sare şi piper după gust. Din uleiul conservei de peşte pregăteşti un sos cu usturoi astfel: într-o tigaie cu ulei încins pui usturoiul pisat, făina şi apoi stingi cu apă. Acest sos îl torni peste roşiile umplute. Presărate cu pătrunjel verde tocat sunt un deliciu!
Poftă bună!
Merge folosit orice fel de peste?