Rosii umplute cu peste
PrinteazaRosii umplute cu peste
- 8 roşii potrivite
- 300g file de păstrăv
- 2 cepe
- 1 lămâie (zeama)
- 1 plic gelatină (lOg)
- 1\5ml vin alb
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe peştele în apă cu puţină sare, circa 10 minute. Se scurg apoi de apă şi se pun într- un castron, împreună cu vinul.
După 15 minute, se strecoară peştele, se stropeşte cu zeama de lămâie şi se pune la frigider, pentru 30 de minute.
După aceea, se stoarce peştele bine, astfel încât să-şi lase toată zeama, după care se dă prin maşina de tocat sau se pasează. Se adaugă sare şi piper. Se dizolvă gelatina în câteva (5-6) linguri de apă călduţă şi se lasă 10-15 minute înainte de a o folosi.
Se amestecă gelatina astfel diluată cu peştele pasat şi se omogenizează bine, pentru a nu rămâne granule de gelatină.
Se curăţă ceapa, se spală, apoi se toacă cât mai mărunt (eventual se poate da pe răzătoarea fină) şi se în corporează în pasta de peşte.
Se omogenizează din nou foarte bine compoziţia. Se spală roşiile şi, folosind un cuţit bine ascuţit, se taie partea de deasupra.
Se scoate miezul folosind o lingură şi se umplu roşiile cu pasta de peşte. Se pun pe un platou, sau pe o farfurie şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel verde şi feliuţe de lămâie.
Se lasă cel puţin 1 oră la frigider, înainte de a fi servite. Este un preparat ideal de a fi consumat în zilele caniculare de vară.
Pofta buna!