Rosii umplute cu peste

Printeaza

 Rosii umplute cu peste

Ingrediente:Rosii umplute cu peste

  • 8 roşii potrivite
  • 300g file de păstrăv
  • 2 cepe
  • 1 lămâie (zeama)
  • 1 plic gelatină (lOg)
  • 1\5ml vin alb
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierbe peştele în apă cu pu­ţină sare, circa 10 minute. Se scurg apoi de apă şi se pun într- un castron, împreună cu vinul.

După 15 minute, se strecoară peştele, se stropeşte cu zeama de lămâie şi se pune la frigider, pentru 30 de minute.

După ace­ea, se stoarce peştele bine, ast­fel încât să-şi lase toată zeama, după care se dă prin maşina de tocat sau se pasează. Se adaugă sare şi piper. Se dizolvă gelatina în câteva (5-6) linguri de apă călduţă şi se lasă 10-15 minute înainte de a o folosi.

Se amestecă gelatina astfel diluată cu peştele pasat şi se omogenizează bine, pentru a nu rămâne granule de gelatină.

Se curăţă ceapa, se spală, apoi se toacă cât mai mărunt (eventual se poate da pe răzătoarea fină) şi se în­ corporează în pasta de peşte.

Se omogenizează din nou foarte bine compoziţia. Se spală roşiile şi, folosind un cuţit bine ascuţit, se taie partea de deasupra.

Se scoate miezul folosind o lingură şi se umplu roşiile cu pasta de peşte. Se pun pe un platou, sau pe o farfurie şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel verde şi feliuţe de lămâie.

Se lasă cel puţin 1 oră la frigider, înainte de a fi servite. Este un preparat ideal de a fi consumat în zilele caniculare de vară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.