Roşii umplute cu piure de broccoli
PrinteazaRoşii umplute cu piure de broccoli
- o căpăţână de broccoli (400-500 g)
- 200 g telemea de vacă
- 8 roşii bine coapte şi mari
- 1-2 căţei de usturoi
- condimente
- piper după gust
- nucşoară
Pentru ornat:
- 2-3 frunze de salată
- 2 ardei graşi (de culori diferite)
- 1 albuş fiert
- 2-3 măsline
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi broccoli în apă cu sare timp de 15 minute şi pe urmă pasezi ca pe cartofi pentru piure. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi treci brânza prin râzătoare. Le amesteci cu piureul de broccoli şi adaugi piper, nucşoară după gust şi puţin condiment. Astfel pregătit, laşi piureul de broccoli să se pătrundă bine aromele.
Speli roşiile, le ştergi cu un prosop de bucătărie şi le scobeşti. Le aşezi pe un suport cu gura în jos ca să se scurgă bine şi apoi le umpli cu piureul de broccoli. Roşiile umplute trebuie ţinute 30 de minute la frigider înainte de servire.
Roşii umplute cu piure de broccoli
Pofta buna!