Rosii umplute cu salata de conopida si branza
PrinteazaRosii umplute cu salata de conopida si branza din: rosii, branza feta, ceapa, usturoi, ou, mustar, nucsoara, conopidă, arahide mărunţite, şuncă slabă sau pastramă afumată, iaurt, sare, piper, ulei de floarea-soarelui.
- 8 roşii mari
- 50 g brânză feta
- 1 conopidă mijlocie (circa 1/2 kg)
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1 ou fiert
- 1 linguriţă muştar
- 1 vârf de cuţit nucşoară
- 1 lingură arahide mărunţite
- 150 g şuncă slabă sau pastramă afumată
- 100 g iaurt
- sare
- piper
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Speli roşiile şi conopida. Desfaci conopida în bucheţele şi le fierbi 10 minute în apă uşor sărată. Tai câte un căpăcel roşiilor şi le scoţi miezul. Laşi coşuleţele să se scurgă pe şervete absorbante, cu tăietura în jos.
Din gălbenuşul fiert, muştar şi ulei faci o maioneză pe care o amesteci împreună cu iaurtul, usturoiul zdrobit, sare şi piper după gust.
Tai mărunt ceapa curăţată. Amesteci conopida mărunţită cu arahi- dele, ceapa, nucşoara, cubuleţe de şuncă şi de brânză şi sosul de maioneză.
Umpli roşiile cu această salată, acoperi coşuleţele cu căpăcelele şi le consumi după ce le-ai păstrat la rece 1/2 oră.
Rosii umplute cu salata de conopida si branza
Pofta buna!