Roşii umplute cu salată de legume
PrinteazaRoşii umplute cu salată de legume
- 6 roşii
- 200 g cartofi
- 1 morcov mic
- 2 linguri mazăre
- 2 linguri pline cu maioneză
- 1/2 lingură muştar
- 4 ouă fierte tari,
- 1 lingură de pătrunjel verde
- sare şi piper după gust
- 200 maioneză
- frunze de salată verde.
Mod de preparare:
Pregăteşti mai întâi o salată de legume. Cureţi şi speli morcovul şi mazărea, le fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, tai morcovul cubuleţe. Separat, pui la fiert cartofii (cu tot cu coajă) în apă clocotită cu puţină sare.
Când sunt fierţi îi cureţi de coajă şi îi tai în cuburi mici. Amesteci morcovii cu cartofii, adaugi mazărea fiartă, pătrunjelul spălat şi tocat fin şi 1 ou fiert şi tocat, muştarul şi 2 linguri de maioneză, omogenizezi salata şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Tai un căpăcel fiecărei roşii, îi scoţi miezul, le laşi să se scurgă, apoi le umpli cu salata pregătită şi aşezi pe fiecare câte o jumătate de ou fiert. De jur împrejurul oului ornezi cu maioneză. Aduci roşiile la masă aşezate pe un platou, pe frunze de salată verde.
Poftă bună!