Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi
PrinteazaRosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi din: rosii, ardei capia, vinete, iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata.
Ingediente:
- 15 roşii tari, de dimensiune medie
- 4 ardei capia
- 2 vinete
- 150 g iaurt
- 1 lămâie
- 3 linguri ulei
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- câteva fire de verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare:
Speli roşiile, le tai câte un căpăcel la partea dinspre codiţă. Cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul pe care îl vei folosi la prepararea altor mâncăruri. Laşi roşiile să se scurgă pe un şervet absorbant, cu tăietura în jos.
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci cu uleiul, adăugat treptat, apoi cu zeama de lămâie. Alegi vinetele lungi şi subţiri, care se coc mai frumos, mai uniform şi nu au multe seminţe.
Ungi ardeii cu un strat fin de ulei şi îi coci pe flacără sau în cuptor, întorcându-i pe toate părţile. Decojeşti ardeii şi vinetele coapte, apoi cureţi ardeii de cotoare şi seminţe.
Mixezi în blender sau în robotul de bucătărie vinetele coapte şi ardeii împreună cu uleiul rămas. Amesteci pasta obţinută împreună cu iaurtul şi amestecul cu usturoi. Adaugi sare şi piper după gust.
Cu această pastă umpli roşioarele şi le decorezi cu frunze de verdeaţă. Le oferi spre consum după ce le-ai răcit puţin în frigider.
Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi
Pofta buna!