Rosii umplute cu sardele si usturoi
PrinteazaRosii umplute cu sardele si usturoi din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, paine, sardele, ulei, pesmet, pasta de rosii, sare, piper.
- 10 roşii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- pătrunjel şi mărar verde
- 2 felii de pâine albă
- 1 cutie de sardele
- ulei
- 1 lingură de pesmet
- 1 lingură pastă de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se desface cutia cu sardele, se îndepărtează osul din şira spinării de la fiecare peşte şi se presează peştii cu dosul lingurii, până se fac ca o pastă.
Se înmoaie felia de pâine în apă, se Stoarce şi se dă prin sită. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune într-o tigaie cu ulei, pe foc mic, să se înmoaie bine. Usturoiul şi verdeaţa se toacă mărunt.
Se amestecă totul într-un castron cu pasta de roşii, cu sare şi piper. Se umplu roşiile care au fost scobite, se presară cu puţin pesmet, se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor, la foc potrivit.
Pofta buna!