Rosii umplute cu soia si orez
PrinteazaRosii umplute cu soia si orez din: soia granule, rosii, orez, ceapa, cartof, morcovi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval, bulion.
- 500 g soia granule
- 10 roşii
- 1 ceaşcă cu orez
- 2 cepe
- 1 cartof
- 2 morcovi
- mărar şi pătrunjel
- sare
- piper măcinat
- caşcaval
- 1-2 linguri bulion
Mod de preparare:
Fierbi apă cu sare într-un vas, apoi opăreşti granulele de soia şi laşi să absoarbă apa. Scurgi bine şi dai prin maşina de tocat împreună cu cepele curăţate şi tăiate sferturi, cu morcovii şi cartoful curăţat, spălat şi ţinut 15 minute în apă rece.
In amestecul de soia şi legume adaugi sare, piper măcinat şi verdeaţă tocată, după gust.
Alegi orezul, îl speli în apă caldă, îl scurgi, îl combini cu tocătura, apoi frămânţi 5 minute. Speli roşiile, le tai căpăcelele şi le scoţi pulpa pe care o amesteci cu soia.
Umpli roşiile, le presari cu caşcaval ras şi le aşezi într-un vas. Acoperi pe jumătate cu apă amestecată cu bulion şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, 1 oră.
Pofta buna!