Rosii umplute cu spanac si parmezan
PrinteazaRosii umplute cu spanac si parmezan din: rosii, spanac, ulei, seminte, parmezan, usturoi, sare, piper.
- 30 ml ulei de măsline
- 250 g spanac proaspăt
- 4 roşii mari
- 125 g seminţe de pin
- 1 căţel de usturoi
- 125 g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220°C. Se unge tava. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se înăbuşă spanacul curăţat; se lasă două minute, se scoate capacul, se amestecă şi se mai căleşte un minut.
Se scurge spanacul şi se pune deoparte. Se taie căpăcelele de la roşii şi se golesc. Se prăjesc seminţele de pin şi se amestecă într-un bol cu spanacul; se adaugă usturoi pisat şi parmezan, sare, piper şi se amestecă.
Se umplu roşiile cu această compoziţie, se aşază căpăcelele şi se coc 12-15 minute.
Pofta buna!