Rosii umplute cu spanac
PrinteazaRosii umplute cu spanac din: rosii, telemea, spanac, oua, telina, morcov, sare, piper, marar, ulei, ceapa, usturoi, cartofi.
- 8 roşii
- 300 g brânză telemea
- un kg spanac
- două ouă
- o ţelină
- un morcov
- sare
- piper
- mărar
- ulei de măsline
- o legătură de ceapă
- 3 fire de usturoi verde
- cartofi
Mod de preparare:
Se scot miezurile roşiilor şi se presară sare. Roşiile se pun pe un grătar cu tăietura în jos, ca să se scurgă sucul lăsat. Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie în cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc timp de cinci minute sau până când s-au înmuiat. Se pun într-un castron şi se lasă să se răcească. Spanacul se spală şi se opăreşte timp de câteva minute în apă clocotită în care s-a adăugat o lingură de sare.
Se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Se taie mărunt, se amestecă bine cu legumele călite şi se condimentează. Se adaugă brânza telemea dată pe râzătoare sau sfărâmată cu o furculiţă, mărarul tocat şi ouăle. Se amestecă şi se umplu roşiile. Se aşază într-o tavă, se ung cu ulei şi se introduc la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.
Poftă bună!