Rosii umplute cu ton si capere
PrinteazaRosii umplute cu ton si capere din: rosii, quinoa, ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza, mustar.
- 4 rosii
- ½ cana quinoa
- 1 cutie ton
- 1 ceapa, tocata
- 2 linguri capere
- ½ cana patrunjel tocat
- 1 lingura oregano, tocat
- coaja de lamaie
- 1 lingura maioneza
- 2 lingurite mustar
Mod de preparare:
Taiati partea de sus a rosiilor si scobiti miezul. Presarti sare in interior si intoarceti cu capul in jos pe prosoape de hartie. Maruntiti miezul de la rosii si adaugati intr-o sita pe care ati pus-o intr-un castron. Stoarceti din ele sucul.
Incalziti cuptorul la 150C.
Combinati sucul de rosii, quinoa si ¼ lingurita sare intr-o cratita mica. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic și se acopera. Se fierbe aproximativ 12 minute.
Combinati quinoa cu ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza și mustar. Se amesteca pentru a se combina. Asezonati cu piper si sare, dupa gust.
Umpleti rosiile cu amestecul de quinoa și asezati intr-o tava de copt. Puneti varfurile peste. Ungeti rosiile cu putin ulei de masline si dati la cuptor 30-35 de minute.
Pofta buna!