Roşii umplute cu zarzavat
PrinteazaRoşii umplute cu zarzavat
- 3 cartofi fierţi
- 2 morcovi
- 1 păstîrnac
- 1 ţelină
- 2–3 linguri mazăre
- 1 ceapă tocată
- maioneză
- roşii
- sare
- salată verde
Mod de preparare:
Se fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se fierb şi cartofii, se lasă să se răcească.
Apoi totul se taie cuburi cît se poate de mici, se amestecă cu ceapa tocatăşi cu sarea şi se lasă să stea într–un castron pînă se pregăteşte maioneza.
Se prepară maioneza se amestecă cu zarzavatul şi se umplu roşiile scobite ca la roşii umplute cu brînză.
Pînă ce se servesc se ţin la rece, apoi se aşază pe o farfurie presărată cu salată verde, tocată ca tăiţeii.
Pofta buna!