Rosii umplute cu carne de oaie din: rosii, carne, ceapa, orez, usturoi, coriandru, ou, sare, piper. Ingrediente: 12 roşii mari 200 g carne de oaie 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri de orez fiert 1 căţel de usturoi, zdrobit 30 g coriandru verde 1 ou bătut sare piper Mod de preparare: Tăiaţi roşiile, scoateţi […]
Rosii umplute cu cuscus – reteta gustoasa
PrinteazaRosii umplute cu cuscus din: rosii, cuscus, margarina, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet, patrunjel, sare.
- 4-6 roşii potrivite
- 1 cană de cuşcuş
- 1 lingură cu margarină
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- oţet
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Spală roşiile, şterge-le cu un şervet şi taie-le deasupra un căpăcel. Cu o linguriţă, îndepărtează uşor pulpa.
Aşază-le cu tăietura în jos ca să se scurgă, într-o crăticioară, pune la fiert o cană cu apă şi un praf de sare.
După ce a dat în 1-2 clocote, opreşte focul şi adaugă cuşcuşul. Acoperă cu un capac şi lasă-l să se odihnească minimum cinci minute.
Adaugă margarina, ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat fin. Amestecă rapid cu o furculiţă.
La final, stropeşte cu ulei şi puţin oţet şi potriveşte de sare.
Umple roşiile cu amestecul de cuşcuş şi lasă-le la cuptor maximum zece minute. Le poţi servi calde, dar sunt foarte bune şi reci.
Rosii umplute cu cuscus
Pofta buna!
poate iti place si:
Rosii umplute cu carne de oaie
Rosii umplute cu peste si nuci
Rosii umplute cu peste si nuci din: rosii, peste, nuci, branza, usturoi, sare, busuioc. Ingrediente: 4-6 roşii 1 conservă de peşte 4-6 nuci 2 linguri cu brânză telemea rasă 2-4 căţei de usturoi sare 8-10 frunze de busuioc Mod de preparare: Faceţi un amestec din: brânză telemea rasă, peşte spălat şi tocat mărunt, miez […]
Rosii umplute cu ceapa si orez
Rosii umplute cu ceapa si orez din: rosii, ceapa, orez, verdeata, ulei, faina,z ahar, sare. Ingrediente: 10-12 roşii 3 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Roşiile, mai mari şi de mărimi cât mai apropiate, se spală bine. Fiecare roşie este apoi […]
Pofta buna!