Rosii umplute cu cuscus – reteta gustoasa

Printeaza

Rosii umplute cu cuscus din: rosii, cuscus, margarina, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet, patrunjel, sare.

Ingrediente:Rosii umplute cu cuscus

  • 4-6 roşii potrivite
  • 1 cană de cuşcuş
  • 1 lingură cu margarină
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • oţet
  • pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală roşiile, şterge-le cu un şervet şi taie-le deasupra un căpăcel. Cu o linguriţă, îndepărtează uşor pulpa.

Aşază-le cu tăietura în jos ca să se scurgă, într-o crăticioară, pune la fiert o cană cu apă şi un praf de sare.

După ce a dat în 1-2 clocote, opreşte focul şi adaugă cuşcuşul. Acoperă cu un capac şi lasă-l să se odihnească minimum cinci minute.

Adaugă margarina, ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat fin. Amestecă rapid cu o furculiţă.

La final, stropeşte cu ulei şi puţin oţet şi potriveşte de sare.

Umple roşiile cu amestecul de cuşcuş şi lasă-le la cuptor maximum zece minute. Le poţi servi calde, dar sunt foarte bune şi reci.

 

Rosii umplute cu cuscus

Rosii umplute cu cuscus

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane

Rosii umplute cu carne de oaie

Rosii umplute cu carne de oaie din: rosii, carne, ceapa, orez, usturoi, coriandru, ou, sare, piper. Ingrediente: 12 roşii mari 200 g carne de oaie 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri de orez fiert 1 căţel de usturoi, zdrobit 30 g coriandru verde 1 ou bătut sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi roşiile, scoateţi […]

 

 

Rosii umplute cu ficat

Rosii umplute cu peste si nuci

Rosii umplute cu peste si nuci din: rosii, peste, nuci, branza, usturoi, sare, busuioc. Ingrediente: 4-6 roşii 1 conservă de peşte 4-6 nuci 2 linguri cu brânză telemea rasă 2-4 căţei de usturoi sare 8-10 frunze de busuioc   Mod de preparare: Faceţi un amestec din: brânză telemea rasă, peşte spălat şi tocat mărunt, miez […]

 

Rosii umplute cu ceapa si orez

Rosii umplute cu ceapa si orez

Rosii umplute cu ceapa si orez din: rosii, ceapa, orez, verdeata, ulei, faina,z ahar, sare. Ingrediente: 10-12 roşii 3 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Roşiile, mai mari şi de mărimi cât mai apropiate, se spală bine. Fiecare roşie este apoi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.