Rosii umplute cu spanac si parmezan din: rosii, spanac, ulei, seminte, parmezan, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei de măsline 250 g spanac proaspăt 4 roşii mari 125 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi 125 g parmezan ras sare piper Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220°C. Se unge tava. […]
Rosii umplute cu ficat de miel
PrinteazaRosii umplute cu ficat de miel din: rosii, ficat de miel, paine, lapte, ceapa verde, oua, unt, patrunjel, smantana, sare, piper.
- 12 roşii mijlocii
- 500 g ficat de miel
- 2 felii de pâine
- 1 ceaşcă lapte
- 1 legătură ceapă verde
- 2 ouă
- 100 g unt,
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli roşiite, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă pe o farfurie. înmoi pâinea în lapte, o storci şi o dai deoparte până pregăteşti fiatul.
Speli şi cureţi ficatul, îl fierbi în apă cu sare şi când e gata îl treci prin maşina de tocat împreună cu feliile de pâine.
Cureţi apoi ceapa, o toci mărunt, o căleşti puţin în 2 linguri de unt încins şi o adaugi în compoziţia de ficat.
Pui şi gălbenuşurile, 1 lingură de unt, albuşurile bătute spumă, sare şi piper după gust.
Omogenizezi compoziţia, umpli roşiile, pui pe fiecare câte o bucăţică de unt şi le aşezi într-o cratiţă sau într-o tavă unsă cu unt.
Le dai la cuptor, la foc potrivit pentru 30-35 de minute. Fierbi miezul rosiilor 10-25 de minute, il treci prin site si-l torni peste rosiile care intre timp s-au rumenit putin.
Cand sunt gata, le scoti pe un platou, pui putina smantana peste fiecare si le presari cu patrunjel tocat fin.
Roşii umplute cu ficat de miel
Poftă bună!
poate iti place si:
Rosii umplute cu pasta de ou si unt
Rosii umplute cu pasta de ou si unt din: rosii, ou, unt, salata, patrunjel. Ingrediente: 2 roşii 1 ou 5 g unt 2-3 foi salată verde pătrunjel verde Mod de preparare: Se aleg roşiile de mărime potrivită, li se taie deasupra un capac, se scoate o parte din miez şi se lasă să […]
Pofta buna!