Rosii umplute cu ficatei si patrunjel

Printeaza

Rosii umplute cu ficatei si patrunjel din: rosii, ficatei, oua, ceapa, faina, sare, paine, lapte, piper, patrunjel, dovlecel, bulion.

Ingrediente:Rosii umplute cu ficatei si patrunjel

  • 10 roşii de dimensiune mijlocie
  • 200 g ficăţei de pui
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • făină
  • sare
  • 1 felie de pâine
  • 50 ml lapte
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • opţional, 1/2 dovlecel
  • 2-3 linguri bulion

 

Mod de preparare:

Inmoi pâinea în lapte. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli ficatul şi il cureţi de pieliţe.

Căleşti ceapa in 2 lin­guri de ulei încins, apoi o scoţi pe o farfurie şi, în uleiul rămas, căleşti ficăţeii până se pătrund.

Treci prin maşina de tocat ficăţeii căliţi. Razi fin dovlecelul şi îl căleşti în uleiul rămas, până scade toată zeama.

Tai roşiilor câte un căpăcel şi le scoţi miezul cu o linguriţă.

Il căleşti şi pe acesta, până scade, după care îl pasezi prin sită sau îl mixezi în blender.

Amesteci într-un castron pasta de ficăţei, ceapa, dovlecelul, pâinea scursă, ouăle bătute, pătrunjelul, sare şi piper după gust.

Umpli roşiile cu această pastă şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei.

Torni bulionul amestecat cu sosul de roşii şi puţină apă şi coci la foc mediu roşiile, pentru 30 de minute.

Le serveşti decora­te cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rosii umplute cu ceapa si orez

Rosii umplute cu ceapa si orez

Rosii umplute cu ceapa si orez din: rosii, ceapa, orez, verdeata, ulei, faina,z ahar, sare. Ingrediente: 10-12 roşii 3 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Roşiile, mai mari şi de mărimi cât mai apropiate, se spală bine. Fiecare roşie este apoi […]

 

Rosii umplute cu pasta de ficat

Rosii umplute cu miez de paine

Rosii umplute cu miez de paine din: rosii, franzela, usturoi, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 8 roşii miezul de la 1/2 franzelă 3-4 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: Se aleg 6 roşii mai mari, se taie un capac din zona cozii şi se curăţă cu grijă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.